Om uppfödningen

erika_katterna

Stamnamnet: Jag föder upp Ragdoll under stamnamnet S*Amun Ra's. Stamnamnet fick jag inregistrerat i SVERAK år 2002. Amun Ra är en egyptisk gud som bland annat beskrivs som skaparen av alla djur, vilket jag tyckte passade bra. Dessutom har Egypten och katter en speciell historia så tyckte jag att det passade rätt bra att välja ett stamnamn med anknytning till just Egypten.

Hur det började: Jag har alltid varit intresserad av avel och genetik och efter nästan 10 år som kaninuppfödare tog jag steget över till katter. Jag köpte min första Ragdoll 2002 av vad som kan beskrivas som en slump. Jag var på jakt efter en bruntabbymaskad birma, men fick inte tag på någon. Hade sparat och planerat för denna katt under många år så jag kan nog erkänna att jag varlite otålig och ville inte vänta. Jag såg av en slump en bild på en Brunmitted Ragdoll och kände att en sådan kan jag tänka mig. Att försöka hitta Ragdoll visade sig dock vara svårare än väntat, men jag fick tillslut napp hos Katrinelunds i Sundsvall där jag fick tag på min underbara hona Ophelia. Sen den dagen har jag vetat att det är Ragdoll jag ska ha och senare samma år köpte jag en avelshane. Första kullen kom i början på 2003 och se har det bara rullat på. Valet av ras är ingenting jag ångrar och idag skulle jag nog inte kunna leva utan en Ragdoll.

Avelsmål: Vårt mål är att föda upp stora, friska och rastypiska katter med ett bra temperament. Vårt huvudfokus ligger på just temperamentet och vi är noga med att bibehålla det lugna och trevliga sättet hos denna kattras. För att få fram så trygga och trevliga katter som möjligt är det en självkarhet att alla katter är en del av vår familj och går fritt i bostaden. För att försäkra oss om att vi gjort det vi kunnat för att få fram friska katter så följer vi SVERAKS regler för uppfödning och vi testar alla avelsdjur för bland annat HCM och CIN (njurar). Jag följer de hälsoprogram som finns för rasen.

Försäljning: Alla katter som kommer härifrån säljs till sällskap i första hand, men ett fåtal utvalda djur säljs även till avel/utställning.  Jag säljer inga katter via e-mail, eller enbart telefon. Jag vill att köparna kommer och hälsar på
oss och katterna så att båda parter känner att det är rätt .
Alla djur som inte säljs till avel SKA kastreras.


Har du några frågor om min uppfödning så är du välkommen att höra av dig till mig.

Tillhör: Storsjökatten, Ragdollklubben, Sandinavian Ragdoll Club

 

Nya planer!

Vi har ny hane och
planerar kattungar
under 2016.

Se under planer
för mer information.

winterlia eng_liten

_b110520.jpg
Vi har 4 besökare online
Administratörslogin