Om oss

IMG 0164

Jag som har denna uppfödning heter Erika Winterlia och jag bor tillsammans med min man på en liten gård i Laxviken, en by några mil norr om Östersund.  Jag jobbar inom grafisk design och har även en liten flock med får där jag tar rätt på ull, skinn och kött. Jag har alltid varit intresserad av djur och livet på landet och har vuxit upp med en dröm om att bo på gård med mycket djur och möjligheten att odla mina egna grönsaker.

Nu har jag äntligen fått möjlighet att börja bygga upp denna dröm. Förutom katterna så har vi under åren haft ett flera olika sorters djur på gården. Numera har vi dock bara våra får kvar. Våra får består av en grupp Helsingefår och en grupp Klövsjöfår som vi använder både kött, ull och skinn ifrån. Vi har genbank på alla våra får för att vara med och bevara våra gamla lantraser för framtiden.

Jakthundarna Bruno, Berit och Greta är av rasen Östsibirisk Laika och de hjälper oss att hitta älg under jakten och drar oss på skidor under vintern. Vi kör även en del hundsläde med dem och använder dem som draghundar under tiden på året då det inte är jakt.


Planerna för framtiden är många och jobbet känns oändligt, men en gårdsbutik och ett gårdsslakteri är på planeringsstadiet. Och jag hoppas att jag inom kort, i alla fall delvis, kommer kunna försörja mig på gården.


IMG 1664 IMG 1678 P5156056

 

Nya planer!

Vi har ny hane och
planerar kattungar
under 2016.

Se under planer
för mer information.

winterlia eng_liten

_b110496.jpg
Vi har 4 besökare online
Administratörslogin